Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Oct 8, 2014 in Featured, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές, Θέματα |

Πρωτότυπες γεύσεις στο Le Greche – Τα παγωτά που δοκίμασα

Πρωτότυπες γεύσεις στο Le Greche – Τα παγωτά που δοκίμασα

Στο προηγούμενο post του “Gourmate” η Εύη Παπαδοπούλου μας μίλησε για το “Le Greche”, τη gelateria που δημιούργησε, στο Σύνταγμα, στην αρχή της Μητροπόλεως, πριν από τρεις μήνες.

Τώρα, ήρθε η στιγμή  να μιλήσουν τα ίδια τα παγωτά του “Le Greche”.

Περισσότερο απ’ όλα με εντυπωσίασαν τα πρωτότυπα σαντουιτσάκια παγωτού. Τη μέρα που επισκέφθηκα το “Le Greche” υπήρχαν τρεις version.

  1. Brownies σοκολάτας με παγωτό ανθόγαλα και καραμελωμένα ροδάκινα.

  2. Μπισκότα κανέλας γεμιστά με παγωτό μασκαρπόνε και καραμελωμένα σύκα Καλαμάτας με γλυκό μοσχάτο κρασί Λήμνου

  3. Carrot cake με παγωτό κρέμα με άρωμα εσπεριδοειδών και με λίγη λευκή σοκολάτα για γαρνιτούρα

 

Το παγωτό σάντουιτς φτιαγμένο από carrot cake και παγωτό κρέμα είναι αυτό που δοκίμασα από τις παραπάνω τρεις εκδοχές –  και ίσως αυτό που  νοσταλγώ περισσότερο από τα παγωτά που γεύτηκα. Δένουν τόσο αρμονικά τα αρώματά του με τη διακριτική γλυκύτητά του!

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το παγωτό ανθότυρο με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και παντεσπάνι αρωματισμένο με λικέρ εσπεριδοειδών. Τόσο ελληνικό, τόσο νοσταλγικό, τόσο ξεχωριστό!

Παραδοσιακό και ταυτοχρόνως μοντέρνο, το παγωτό μπακλαβάς (μην το φοβηθείτε – είναι πολύ ελαφρύ).

Παγωτό φυστίκι – αληθινή γεύση φυστικιού και φυσικό σκούρο χρώμα. Το αυθεντικό παγωτό.

Παγωτό με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου. Το αντιστασιακό παγωτό ή αλλιώς, όχι άλλα Oreo.

Παγωτό βύσσινο – με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Γιαγιαδίστικο παγωτό, επαγγελματικά εκτελεσμένο. Πολύ καλοκαιρινό!

Παγωτό σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα. Ελαφρώς πικρό – έτσι όπως αρέσει σε πολλούς η σοκολάτα. Στιβαρό. Το ενήλικο παγωτό.

Παγωτό σορμπέ αχλάδι. Το πιο πετυχημένο σορμπέ που έχω δοκιμάσει ποτέ. Σαν να έκοψαν εκείνη τη στιγμή το πιο ζουμερό αχλάδι και το μεταμόρφωσαν σε παγωτό με ένα μαγικό ραβδάκι!

Παγωτό σορμπέ εσπεριδοειδών. Εκρηκτικά αρώματα. Δροσιστικό!

Στο “Le Greche”, εκτός από τις πολλές και απρόσμενες γεύσεις παγωτού, μπορείτε να βρείτε και γλυκά.

Όταν επισκέφθηκα το κατάστημα, στο Σύνταγμα, ήταν η πρώτη μέρα που είχαν λανσάρει το “κανελόψωμο”. Μοιάζει με τσουρέκι πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα. Είναι πολύ αφράτο, μαστιχωτό και όχι πολύ γλυκό. Εξαιρετικό για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Θα το βρείτε σε μεγάλο μέγεθος (φόρμας κέικ), αλλά υπάρχουν και ατομικά κανελοψωμάκια.

Η φαντασία δεν έχει όρια στο αριστοκρατικό, αλλά προσιτό “Le Greche”. Για το χειμώνα μας ετοιμάζουν και άλλα παγωτά με αλκοόλ, όπως για παράδειγμα, παγωτό σοκολάτα με μαυροδάφνη. Το αλκοόλ  - όπως μου είπε η Εύη Παπαδοπούλου – κάνει το παγωτό ακόμα πιο μαλακό. Επίσης, θα μας παρουσιάσουν μια σειρά χειμωνιάτικων παγωτών: παγωτό κάστανο, παγωτό κρέμα λεμονιού κ.ά.