Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Aug 30, 2015 in Featured, Sugar Free, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές |

ΕΒΓΑ Παγωτό Stevie Βανίλια – Σοκολάτα με στέβια (νέο προϊόν)

ΕΒΓΑ Παγωτό Stevie Βανίλια – Σοκολάτα με στέβια (νέο προϊόν)

Το νέο παγωτό Stevie της ΕΒΓΑ είναι το sugar free παγωτό που χρόνια περίμενα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλα παγωτά χωρίς ζάχαρη.

Όμως στα ψυγεία των μεγάλων εταιρειών τυποποιημένου παγωτού, μπορούσες – μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού – να βρεις μόνο τα γνωστά 0% ξυλάκια. Α, και τα οικογενειακά παγωτά που και αυτά, σχεδόν πάντα, τα συναντάς μόνο στα σούπερ μάρκετ – και όχι σε όλα.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, αναρωτιόμουν; Μα γιατί δε βγάζουν ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες, σε κυπελάκι; Να είναι μόνο παγωτό και να μην αναγκάζεσαι να φας και όλο αυτό το σοκολατένιο περίβλημα που έχουν τα ξυλάκια;

Και ήρθε! Φέτος! Καλοκαίρι του 2015 – από την ΕΒΓΑ. Παγωτό Stevie βανίλια – σοκολάτα με stevia.

Φωτογραφίες: Τερέζα Καράμπελα

Ανοίγω το κυπελάκι και το περιεχόμενό του είναι χωρισμένο στα δύο. Μισό, παγωτό βανίλια και μισό παγωτό σοκολάτα. Απαλό παγωτό και στις δύο γεύσεις και με διακριτικό άρωμα. Το αποτέλεσμα συμπληρώνουν, κομματάκια σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας – φυσικά και αυτά χωρίς ζάχαρη.

Τα κομματάκια σοκολάτας είναι πολύ τραγανά και παντού διάσπαρτα στο παγωτό και το σιρόπι με γεύση σοκολάτας είναι πληθωρικό και μεταμορφώνει το παγωτό σε μία κανονική λιχουδιά! Σε συνδυασμό και με το γεγονός των λίγων θερμίδων του θεωρώ ότι η ΕΒΓΑ πέτυχε ένα πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα!

Και μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, όμως η ζέστη, συνεχίζεται και το θέλει το παγωτάκι της. Αν και για μένα το παγωτό είναι καλή επιλογή και για το χειμώνα!

Το παγωτό Stevie βανίλια – σοκολάτα της ΕΒΓΑ, εκτός από ατομικό, κυκλοφορεί και σε οικογενειακή συσκευασία.

Στοιχεία ετικέτας

Stevie – Παγωτό με γεύσεις βανίλια και σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας (11%) και σιρόπι με γεύση σοκολάτας (11%). Με γλυκοζίτες στεβιόλης και άλλα γλυκαντικά. Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει υπακτική δράση.

Συστατικά

Παγωτό (γάλα αποβουτυρωμένο ανασυσταθέν, μαλτοδεξτρίνη, γλυκαντικές ύλες (σορβιτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης), πολυδεξτρόζη, γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη, φυτικό λίπος (κοκόλιπος), κακάο αποβουτυρωμένο, γαλακτωματοποιητής (μονο- και δι- γλυκερίδια των λιπαρών οξέων), σταθεροποιητές {(κόμμι χαρουπιών, κόμμι γκουάρ, καραγενάνη, κόμμι κυτταρίνης, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη), αρωματική ύλη}. Κομμάτια σοκολάτας με γλυκαντικά: γλυκαντική ύλη (μαλτιτόλη), κακαόμαζα, γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη σόγιας), κακάο αποβουτυρωμένο, αρωματική ύλη. Σιρόπι με γεύση σοκολάτας με γλυκοζίτες στεβιόλης και άλλα γλυκαντικά {γλυκαντικές ύλες (μαλτιτόλη, ξυλιτόλη, ερυθριτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης), νερό, δεξτρίνη σίτου, κακάο αποβουτυρωμένο, τροποποιημένο άμυλο, ρυθμιστές οξύτητας (κιτρικό οξύ, κιτρικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο), αρωματικές ύλες, συντηρητικό (σορβικό κάλιο), αλάτι, σταθεροποιητής (κόμμι ξανθάνης). Μπορεί να περιέχει αυγό, αραχίδες και άλλους ξηρούς καρπούς.

Βάρος

Καθαρό βάρος: 110 γραμμάρια

Θερμίδες

173 θερμίδες / κυπελάκι

158 θερμίδες / 100 γραμμάρια

Τιμή

2,20 ευρώ (το ατομικό κυπελάκι, στα περίπτερα)