Pages Menu
Categories Menu

Posted by on May 26, 2014 in Featured, Sugar Free, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές |

Παγωτό “Δωδώνη” Βανίλια και Σοκολάτα Λεμόνι με στέβια – Νέο προϊόν

Παγωτό “Δωδώνη” Βανίλια και Σοκολάτα Λεμόνι με στέβια – Νέο προϊόν

Καλοκαίριασε πια! Καιρός να αρχίσουμε να γευόμαστε και κανένα παγωτάκι!

 

Πέρυσι, στις διακοπές μου, είχα δοκιμάσει, για πρώτη φορά χύμα παγωτό “Δωδώνη” με στέβια – σε μία καφετέρια, στον Πόρο.

 

Η εταιρεία “Δωδώνη” συνεχίζοντας, προφανώς, να επενδύει σε προϊόντα χωρίς ζάχαρη, λανσάρει, φέτος, ένα νέο, συσκευασμένο, οικογενειακό παγωτό με Sweete – γλυκαντικό από το φυτό στέβια (όπως αναφέρεται στη συσκευασία).

 

Το εντόπισα σε σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Ένα χάρτινο κουτί με καμπύλες και στρογγυλό καπάκι. Τα χρώματα της συσκευασίας: ιβουάρ, σοκολατί, μπλε, κίτρινο, γαλάζιο, πράσινο ανοιχτό.

 

Αν και αρχικά με προβλημάτισε η τιμή του (7,68 ευρώ για 600 γραμμάρια), τελικά, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το αγόρασα. Οιι ευκαιρίες για να δοκιμάζουμε παγωτά χωρίς ζάχαρη, δεν είναι πολλές, ακόμα.

 

Παγωτό “Δωδώνη” βανίλια και σοκολάτα – λεμόνι με στέβια

Gourmate - Παγωτό Δωδώνη Βανίλια και Σοκολάτα Λεμόνι με στέβιαΦωτογραφία: Τερέζα Καράμπελα

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι η μία από τις δύο γεύσεις, η σοκολάτα με λεμόνι, περιέχει ξύσμα λεμονιού. Αληθινό, κριτσανιστό ξύσμα λεμονιού! Πραγματικά, περίμενα να έχει μόνο γεύση και άρωμα λεμονιού. Από την άλλη, εάν κάποιος δεν αγαπά πολύ το λεμόνι, ίσως η τόσο έντονη αίσθηση λεμονιού, να είναι αποτρεπτική.

 

Το παγωτό βανίλια, θα έλεγα ότι τρώγεται ευχάριστα, χωρίς όμως να απογειώνει – θα προτιμούσα πιο έντονη γεύση και πιο δυνατό άρωμα.

 

Περιμένει κανείς ένα πιο πλούσιο και πιο γεμάτο γευστικό αποτέλεσμα από ένα παγωτό που περιέχει κρέμα γάλακτος και κρόκο αυγού.

 

Επίσης, το παγωτό είναι σχεδόν άγλυκο – για άλλους καλό και για άλλους όχι και τόσο.

 

Είναι όμως ελαφρύ και πολύ δροσιστικό!

 

Μία καλή λύση για όσους δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη ή απλώς την αποφεύγουν.

 

Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες;

 

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί, λίγο.

 

Ενώ αναφέρεται ότι μία ανάμεικτη μπάλα των 65 γραμμαρίων περιέχει 192 θερμίδες, σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι τα 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 134 θερμίδες. (Θεωρώ πιθανό οι θερμίδες αυτές να αφορούν το παγωτό βανίλια και όχι και τις 2 γεύσεις μαζί).

 

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το νέο  παγωτό “Δωδώνη” Βανίλια και Σοκολάτα Λεμόνι με στέβια είναι ένα ελληνικό παγωτό, φτιαγμένο από 100% Ελληνικό, φρέσκο γάλα.

 

Στοιχεία ετικέτας

 

Συστατικά

 

Παγωτό γάλακτος. Βανίλια με γλυκαντικά. Συστατικά: Φρέσκο γάλα αγελάδας 76%, λακτιτόλη, υγρή ινουλίνη, κρόκος αυγού, κρέμα γάλακτος, γλυκαντικά 1,3 % (ερυθριτόλη, ρεμπαουδιοσίδη Α, μαλτοδεξτρίνη και γλυκοζίτες στεβιόλης), γαλακτοματοποιητής (Ε471), σταθεροποιητές (Ε407, Ε412, Ε466), αρωματικές ύλες, βανιλίνη 0,1 %.Κακάο – Λεμόνι με γλυκαντικά. Συστατικά: Φρέσκο γάλα αγελάδας 71%, λακτιτόλη, υγρή ινουλίνη, κακάο 20/22 3,23 %, κρέμα γάλακτος, κρόκος αυγού, λεμόνι ξύσμα 2,3 %, γλυκαντικά 1% (ερυθριτόλη, ρεμπαουδιοσίδη Α, μαλτοδεξτρίνη και γλυκοζίτες στεβιόλης), γαλακτοματοποιητής (Ε471), σταθεροποιητές (Ε407, Ε412, Ε410), άρωμα λεμόνι.

Μεγάλη κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση. Μπορεί να περιέχει ίχνη αραχίδων, σόγιας, ξηρών καρπών και των κέλυφών τους. Η εταιρεία διαχειρίζεται μπισκότα και άλευρα. Διατηρείται στην κατάψυξη σε θερμοκρασία κάτω από – 18 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπτωση απόψυξης να μην επαναψύχεται.

 

Βάρος

 

Καθαρό Βάρος:  600 γραμμάρια

 

Καθαρή ποσότητα:  750 ml

 

Θερμίδες

 

192 θερμίδες / 65 γραμμάρια ανάμεικτου παγωτού

 

Λιπαρά

11,9 γραμμάρια / 65 γραμμάρια ανάμεικτου παγωτού

 

Τιμή

7,68 ευρώ (στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος)