Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Feb 23, 2015 in Featured, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές |

Σοκολάτα γάλακτος με σουσάμι και ταχίνι “Alexandros” (ελληνικό προϊόν)

Σοκολάτα γάλακτος με σουσάμι και ταχίνι “Alexandros” (ελληνικό προϊόν)

Η σοκολάτα γάλακτος με σουσάμι και ταχίνι “Alexandros” είναι η πρώτη σοκολάτα που ανακαλύπτω, με έναν τέτοιο πρωτότυπο συνδυασμό υλικών.

Αν η Καθαρά Δευτέρα ήταν σοκολάτα, τότε σίγουρα θα ήταν η σοκολάτα με σουσάμι και ταχίνι “Alexandros”. Και αν αυτή η σοκολάτα ήταν σοκολάτα υγείας και όχι σοκολάτα γάλακτος, τότε θα ήταν η απόλυτη σαρακοστιανή σοκολάτα – για όσους νηστεύουν.

Αυτή η σοκολάτα είναι το ίδιο απαλή και βελούδινη, όσο και η σοκολάτα με μήλο και κανέλα, την οποία περιγράψαμε, σε προηγούμενο post του gourmate.gr.

Φωτογραφίες: Τερέζα Καράμπελα

Η γεύση της σε ταξιδεύει στην Ελλάδα. Είναι σαν ένας χαλβάς ταχινένιος να έχει μεταμορφωθεί σε σοκολάτα.

Σήμερα, δοκίμασα αυτή τη σοκολάτα και με έναν άλλο τρόπο. Την έλιωσα στο φούρνο μικροκυμάτων, ματατρέποντάς την σε πραλίνα με σουσάμι και ταχίνι. Στη συνέχεια,  την άπλωσα πάνω σε μία φέτα λαγάνας. Μπορείτε, φυσικά, να συνδυάσετε  τη σοκολατένια αλοιφή και με οποιοδήποτε άλλο ψωμί ή φρυγανιά ή κριτσίνι.

Αυτή την τόσο διαφορετική σοκολάτα τη βρήκα στο σούπερ μάρκετ “Θανόπουλος”, στο κατάστημα Κηφισιάς, απέναντι από το σταθμό του Ηλεκτρικού.

Στοιχεία ετικέτας

Ελληνική χειροποίητη κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος με σουσάμι και ταχίνι

Hand made chocolate

Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Δημητρίου & Σια Ο.Ε.

Συστατικά

Ζάχαρη, βούτυρο κακάο, γάλα σκόνη πλήρες, κακαόμαζα, αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας, αρωματική ύλη: βανιλλίνη, σουσάμι. Στερεά κακάο 34%.

Μπορεί να περιέχει: κριθάρι, γλουτένη, σόγια, ξηρούς καρπούς.

Βάρος

Καθαρό βάρος: 90 γραμμάρια