Pages Menu
Categories Menu

Posted by on May 16, 2016 in Featured, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές, Θέματα |

Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ (νέο προϊόν)

Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ (νέο προϊόν)

Για το νέο αλεύρι Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ ενημερώθηκα από την εταιρεία Elbisco, με ένα υπέροχο κουτί γεμάτο εκπλήξεις!

Το αλεύρι Κέικ Φλάουρ Αλλατίνη είναι μία επιλογή του πολύ γνωστού και αγαπητού ζαχαροπλάστη Στέλιου Παρλιάρου. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν, αφού φουσκώνει μόνο του και χωρίς τη χρήση μίξερ! Έτσι, η ετοιμασία του κέικ γίνεται πραγματικά παιχνιδάκι!

Δοκίμασα το νέο αλεύρι Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ, φτιάχνοντας τη συνταγή που προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος και την οποία μπορείτε να βρείτε πάνω στη συσκευασία. Το αλεύρι αναμειγνύεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα, χωρίς μίξερ – μόνο με μία σπάτουλα!

Ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ ήταν το τελικό αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο!

Στοιχεία ετικέτας

Παρασκευάζεται στην Ελλάδα. Από ποικιλίες μαλακού σίτου, προσδίδει εξαιρετικό όγκο σε κέικ. Είναι ιδανικό για κάθε συνταγή κέικ και όχι μόνο, χωρίς να απαιτείται επιπλέον προσθήκη σόδας ή μπέικιν πάουντερ.

Συστατικά

Αλεύρι σίτου κατηγορίας Μ, διογκωτικές ύλες (δισόξινο πυροφωσφορικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο, δισόξινο φωσφορικό ασβέστιο).

Βάρος

Καθαρό βάρος: 500 γραμμάρια

Θερμίδες

341 θερμίδες / 100 γραμμάρια

 

Συνταγή ετικέτας

 

Υλικά

 

  • 350 γραμμάρια βούτυρο

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

  • 6 αυγά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι Κέικ Φλάουρ Αλλατίνη

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Χτυπάμε ελαφρά, με ένα σύρμα, τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε και το Κέικ Φλάουρ που έχουμε ήδη κοσκινίσει και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 27Χ8Χ7 cm. Ψήνουμε στον αέρα στους 160°C για 55 – 65 λεπτά.

Επίσης, στη συσκευασία μπορείτε να βρείτε οδηγίες για γευστικές παραλλαγές του παραπάνω βασικού κέικ (για σοκολατένιο κέικ, για κέικ με γλάσο σοκολάτας, για κέικ με πλούσιο άρωμα, για κέικ με ξηρούς καρπούς, για κέικ με άρωμα μαστίχας), καθώς και συμβουλές ψησίματος.