Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Sep 7, 2014 in Featured, Sugar Free, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές, Θέματα, Ταξίδι |

Τί δοκίμασα στις καλοκαιρινές διακοπές

Τί δοκίμασα στις καλοκαιρινές διακοπές

Αρκετές οι νέες γεύσεις που δοκίμασα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Στη Χαλκίδα, η φίλη μου η Στέβη, μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποια από τα δεκάδες προϊόντα “Ζύμη Ψαχνών” της εταιρείας “Ευβοϊκή Ζύμη”: κατεψυγμένα σφολιατοειδή που ψήνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, στο φούρνο.

Τυροπιτάκια, πεϊνιρλάκια, κρουασανάκια σοκολάτας… Όλα ήταν καλά, χωρίς πολλά λίπη και με πλούσια γέμιση.  Αλλά εκείνα που μου έμειναν αλησμόνητα και ανακαλώ, συχνά τη γεύση τους είναι τα μηλοπιτάκια “Ζύμη Ψαχνών”. Σαγηνευτικά! Πεντανόστιμα!

Καθώς βρέθηκα, στη Χαλκίδα, θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει ότι και σε αυτή την πόλη μπορεί κανείς να βρει το “Fitness Frozen Yogurt” που έχει λανσάρει το μοντέλο, Γιώργος Μανίκας. Πρόκειται για παγωτό γιαούρτι, με 0% ζάχαρη και 0% λιπαρά.

Καλές οι παραλίες και τα μπάνια, αλλά μία gourmate που σέβεται τον εαυτό της, δεν παύει ποτέ να ψάχνει νέες γεύσεις και καινοτόμα προϊόντα. Έτσι, τραβολόγησα τη Στέβη στην creperie “Dodos”, στην οποία, ύστερα από σύντομη έρευνα, έμαθα ότι διατίθεται το light, παγωμένο προς εξερεύνηση αντικείμενο του πόθου μου.

Στην κρεπερί – καφετέρια, με ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο frozen yogurt το έχουν μόνο σε γεύση μπανάνα. Η γεύση μπανάνα δεν είναι και από τις πιο αγαπημένες μου. Όπως, άλλωστε ούτε και το frozen yogurt, γενικώς. Λέτε γι’ αυτό να μου φάνηκε, άχρωμο, άοσμο, άγευστο;

Αντιθέτως, στην Ερέτρια, δοκίμασα μία ξεχωριστή νέα γεύση παγωτού, χωρίς ζάχαρη, σε κατάστημα “Δωδώνη”: παγωτό τριαντάφυλλο με στέβια – κατάλληλο και για διαβητικούς και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Πολύ καλό! Ένα παγωτό ντελικάτο που στην καρδιά του κρύβει τα ελληνικά καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Ένα αρωματικό λουκούμι τριαντάφυλλο, μετουσιωμένο σε παγωτό!

Επίσης, στο κατάστημα “Δωδώνη”, στην Ερέτρια, βρήκα και ένα πολύ καλοφτιαγμένο γλυκάκι – κατάλληλο και για διαβητικούς: προφιτερόλ με στέβια. Πλούσια γεύση και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ζάχαρη. Μοναδικό μειονέκτημά του θεωρώ ότι είναι η τιμή του. Μου φάνηκαν υπερβολικά τα 4,10 ευρώ – και ειδικά σε τέτοιους καιρούς.

Προφιτερόλ με στέβια “Δωδώνη” – Πηγή φωτογραφίας: www.facebook.com/dodoni.icecream

Βεβαίως, το παγωτό τριαντάφυλλο με στέβια και το προφιτερόλ με στέβια, μπορεί κανείς να το βρει σε όλα τα καταστήματα “Δωδώνη” – όχι μόνο στην Ερέτρια.

Όμως, μόνο στην Ερέτρια, μπορεί κανείς να βρει το ψητοπωλείο “Ο Ζήκος”. Εδώ, έφαγα πολύ πολύ νόστιμα και ζουμερά χοιρινά καλαμάκια που επίσης, με γύρισαν σε αυθεντικές, ζουμπουρλούδικες γεύσεις του παρελθόντος, με τα λιπάκια τους και τα όλα τους! Επίσης, ο “Ζήκος” – εκτός των άλλων –  σερβίρει πάνω στο κύμα και εξαιρετικές τηγανιτές πατάτες, κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες, λες, από τη μαμά μας, με μεράκι.

Στο εξωτικό Παγκράτι, στο ζαχαροπλαστείο “Fresh”, εντόπισα δύο νέες αφίξεις, από τον τομέα των sugar free γλυκών και παγωτών:

Παγωτίνια σορμπέ μανταρίνι και σφηνάκια κρεμ πατισερί με φράουλες.

Τα μικρά ξυλάκια παγωτό σορμπέ μανταρίνι χωρίς ζάχαρη του “Fresh” είναι σούπερ! Τέλεια δροσιστικά, φρουτώδη με λίγες νότες ξινούτσικες.

Η κρεμ πατισερί με φράουλες χωρίς ζάχαρη είναι η sugar free version ενός ήδη γνωστού και καταξιωμένου γλυκού των “Fresh”. Αυτή η κρέμα ζαχαροπλαστικής, σερβίρεται σε σφηνάκι, αλλά, όπως μου είπαν, μπορούμε να τη βρούμε και σε μεγάλα μπωλ – όπως και την κλασική εκδοχή της κρέμας πατισερί με ζάχαρη.

Βρήκα, επίσης, στο “Fresh” παγωτό κρέμα – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, σε μεγάλο γυάλινο ποτήρι. Τί να πω για αυτό το παγωτό; Απλώς, τέλειο!

Το κακό όμως με τα “Fresh” – τουλάχιστον στο κατάστημα Παγκρατίου – είναι ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα τους, πάντα, διαθέσιμα. Πας με μάτι θολωμένο και τη σκέψη σου καρφωμένη στο αγαπημένο σου γλυκό… και… “Δυστυχώς, μας έχει τελειώσει”! Να μαζέψουμε υπογραφές διαμαρτυρίας;