Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Jan 10, 2015 in Featured, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές |

Μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive με Σύκο

Μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive με Σύκο

Όπως σας είπα  και στο facebook, πριν από λίγες ημέρες,   τα “Μπισκότα Παπαδοπούλου” έστειλαν στο Gourmate, ένα γευστικό δώρο – πακέτο, γεμάτο με προϊόντα τους.

Προϊόντα παλιά και δοκιμασμένα, αλλά και νεότερα.

Φωτογραφίες: Τερέζα Καράμπελα

Τις εντυπώσεις μου, θα τις μοιραστώ μαζί σας, αγαπημένοι μου gour-mates, σταδιακά, ξεκινώντας από το σημερινό post:

Τα Μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive με Σύκο είναι μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στα  καλούδια της ιστορικής εταιρείας.

Από τον πρώτο καιρό της άφιξής τους στα ράφια, γνωρίζω την ύπαρξη αυτών των μπισκότων, με την αρκετά ασυνήθιστη επιλογή του σύκου. Όμως το πιθανότερο είναι να μην τα δοκίμαζα ποτέ, καθώς το σύκα  είναι από τα φρούτα που δε μου αρέσουν, καθόλου – ούτε τα φρέσκα ούτε τα αποξηραμένα.

Ανοίγω το όμορφο, χάρτινο κουτάκι, στο οποίο κυριαρχεί το μωβ χρώμα, με έντονες, κόκκινες πινελιές.

Διστακτικά, δαγκώνω  την πρώτη μπουκιά. Και… μεγάλη έκπληξη! Τρώω, γρήγορα και δεύτερη μπουκιά, για να σιγουρευτώ.

Μου αρέσουν! Είναι νόστιμα!

Τα μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive  με σύκο, φέρνουν το  καλοκαίρι, μέσα στο χειμώνα!

Είναι πολύ τραγανά, γλυκά, αλλά και ελαφρώς ξινούτσικα και δροσερά. Τα κομματάκια σύκου είναι διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια του μπισκότου.

Εκτός από σνακ για όλες τις ώρες, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και στο  πρωινό σας – σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια και ρίξτε τα σε γάλα ή σε γιαούρτι, μπορείτε να προσθέσετε καρύδια και σταφίδες. Σκέφτομαι, επίσης, ότι θα είναι ωραία,μαζί με μία γλυκιά γραβιέρα και μαρμελάδα σύκο.

Στοιχεία ετικέτας

Μπισκότα με αλεύρι ολικής άλεσης. 35% λιγότερα λιπαρά. Η συσκευασία περιέχει 15 μπισκότα.

Συστατικά

Αλεύρι σίτου, ζάχαρη, φυτικό έλαιο (φοινικέλαιο), αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 11%, κομμάτια με σύκο 8% (σιρόπι φρουκτόζης γλυκόζης, υγροσκοπικό μέσο γλυκερόλη, συμπυκνωμένος χυμός σύκου, συμπυκνωμένος πουρές μήλου, φυτικές ίνες σίτου, ζάχαρη, φυτικό έλαιο φοινικέλαιο, άμυλο, πηκτωματογόνο (πηκτίνη), ρυθμιστής οξύτητας (μηλικό οξύ), σιρόπι καραμελωμένης ζάχαρης, αρωματικές ύλες, σιρόπι γλυκόζης, άμυλο, διογκωτικά αρτοποιίας (διττανθρακικό νάτριο, όξινο τρυγικό κάλιο, μηλικό οξύ), αλάτι, γλουτένη σίτου, γαλακτωματοποιητές (εστέρες του μονο- και διακετυλοτρυγικού οξέος με μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, λεκιθίνη σόγιας), αλεύρι βύνης κριθαριού, αρωματική ύλη. Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη από αυγό και γάλα.

Βάρος

Καθαρό βάρος: 180 γραμμάρια

 

Θερμίδες

453 θερμίδες / 100 γραμμάρια. 54 θερμίδες / μπισκότο.