Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Jul 3, 2014 in Featured, Sugar Free, Ανακαλύψαμε, Δοκιμάσαμε, Δοκιμές |

Κρέμα με στέβια – Κρεμοlight Στάμου

Κρέμα με στέβια – Κρεμοlight Στάμου

Κρέμα με στέβια – Κρεμοlight Στάμου

 

Την κρέμα βανίλια  με στέβια –  κρεμοlight Στάμου  την ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, στο ψυγείο, δίπλα σε άλλες κρέμες και ρυζόγαλα, δεξιά από τα γιαουρτάκια.

Βεβαίως, δεν είναι όλοι σαν εμένα που σκανάρω κάθε προϊόν, οπουδήποτε. Δύσκολο να την ανακαλύψει κάποιος – έτσι καταχωνιασμένη που είναι στη γωνίτσα της, άκρη άκρη στο ράφι, στο τέρμα του ψυγείου.

Μεγάλη επιτυχία, λοιπόν που την ανακάλυψα. Όμως, ο βασικός λόγος που θεωρώ αυτή την ανακάλυψη επιτυχία είναι ότι η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων “Στάμου” κατάφερε να συνδυάσει 3 βασικά χαρακτηριστικά σε μία κρέμα:

Και χωρίς ζάχαρη και με χαμηλά λιπαρά και με πολύ ωραία γεύση.

Η κρέμα κρεμοlight Στάμου είναι πολύ νόστιμη. Δεν είναι ούτε πολύ γλυκιά ούτε άγλυκη. Αν και light δεν είναι νερουλή – αντιθέτως διαθέτει γεμάτη γεύση και πυκνότητα. Και μία ευχάριστη ελαστικότητα, όταν την κόβεις με το κουταλάκι. Επιπλέον είναι πασπαλισμένη με κανέλα. Εμένα δε μου αρέσει πολύ,  η κρέμα να έχει κανέλα από πάνω. Την κανέλα την προτιμώ πάνω από ένα ρυζόγαλο, αλλά στο κάτω κάτω μπορώ και να την αφαιρέσω  από την επιφάνεια.

Καθώς λίγες έτοιμες κρέμες χωρίς ζάχαρη, κατάλληλες και για διαβητικούς, κυκλοφορούν στα ψυγεία, αυτό το προϊόν αποτελεί καταφύγιο.

Άσε που μου γεννά νοσταλγικές μνήμες, διότι τις κρέμες και τα ρυζόγαλα “Στάμου” (τα πλήρη,φυσικά, με τη ζαχαρίτσα τους, με τα πολλά λιπαρά τους και με τα όλα τους), τα θυμάμαι από μικρό παιδί. Η εταιρεία Στάμου λειτουργεί από το 1964. Σήμερα, τα προϊόντα της παράγονται στις Αχαρνές Αττικής, από φρέσκο, ελληνικό γάλα.

Η κρέμα βανίλια  κρεμοlight συσκευάζεται σε συνηθισμένο, στρογγυλό, διάφανο κουτάκι. Κραυγάζει τη διαφορετικότητά της. Πάνω στη συσκευασία μπορείς να δεις τις εξής ενδείξεις:

Χωρίς ζάχαρη, Stevia, κρεμο light, sugar free, 2% λιπαρά (ναι, όλα αυτά μαζί)!

Η κρεμούλα, πάντως, είπαμε – είναι πολύ καλή!

a_020

Φωτογραφία: Τερέζα Καράμπελα

Στοιχεία ετικέτας

Συστατικά

Φρέσκο ημιαποβουτυρωμένο γάλα (αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο), άμυλο, βανίλια, αυγό, γλυκοζίτες στεβιόλης, κανέλα

Βάρος

Καθαρό Βάρος: 180 γραμμάρια

Θερμίδες

68 θερμίδες / 100 γραμμάρια

Τιμή

0,99 ευρώ  (στο σούπερ μάρκετ “Βερόπουλος”)