Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Oct 28, 2015 in Featured, Ανακαλύψαμε, Τοπικά προϊόντα |

Ελαιόλαδο Saitis – Με δύναμη από τη Στυλίδα

Ελαιόλαδο Saitis – Με δύναμη από τη Στυλίδα

Το ελαιόλαδο Saitis φέρνει στο τραπέζι μας φρουτώδη αρώματα ελιάς και αύρα θαλασσινή από τη Στυλίδα.

Η πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της ελαιοκαλλιέργειας οδήγησε την τρίτη γενιά της οικογένειας Σαΐτη στο επόμενο βήμα. Με εφαλτήριο το οικογενειακό ελαιοτριβείο ο Απόστολος Σαΐτης αποφάσισε να περάσει στην τυποποίηση ελαιόλαδου.

Έτσι, τρία χρόνια πριν, στο Κτήμα Σαΐτη  γεννήθηκε ένα νέο τοπικό παραδοσιακό προϊόν:

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Saitis.

Τον τελευταίο καιρό ερχόμαστε όλο και συχνότερα σε επαφή με ελαιόλαδα που δεν προέρχονται από τις γνωστές περιοχές της κραταιάς ελληνικής ελαιουργικής παράδοσης: Κρήτη, Λέσβο, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα.

Ρώτησα τον Απόστολο Σαΐτη αν ο κόσμος γνωρίζει για τον ελαιώνα της Φθιώτιδας και για το ότι μπορεί να προμηθευτεί τυποποιημένο ελαιόλαδο από τη Στυλίδα. Μου απάντησε ότι δεν παίζει ρόλο τόσο η γεωγραφική προέλευση ενός ελαιόλαδου, αλλά οι συνθήκες καλλιέργειας της ελιάς, καθώς και οι συνθήκες τυποποίησης του προϊόντος. Άλλωστε οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνταν πάντοτε με την καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς, απλώς δεν είχαν προσανατολιστεί προς την τυποποίηση του λαδιού. Κι ένα μικρό μυστικό από τον Απόστολο Σαΐτη: Το καλύτερο ποιοτικά λάδι προκύπτει από τον καρπό της ελιάς που περισυλλέγεται από τις 15 Οκτωβρίου, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Το ελαιόλαδο Saitis είναι ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας (έως 0,3%)και πιστοποιημένο με ISO 22000.Κυκλοφορεί σε γυάλινα μπουκάλια των 250 ml, 500 ml και 750 ml, στη λιανική τιμή των 3 ευρώ, 5 ευρώ και 7,5 ευρώ, αντιστοίχως. Μέχρι στιγμής, μπορείτε να το βρείτε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Σκιάθο, σε παντοπωλεία, delicatessen και mini market, ενώ εξάγεται στη Σερβία και στη Γερμανία.

Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε το ελαιόλαδο Saitis από το site της εταιρείας.